In aceasta perioada, este important ca sistemul tau imunitar sa ramana in forma maxima in timpul pandemiei COVID-19, mai ales ca apar noi tulpini, precum varianta Delta.
Vaccinarea este primul lucru pe care ar trebui sa-l faci!
Nu lua in seamna teoriile conspirationiste. Informeaza-te din surse oficiale. O a 2-a modalitate de a ramane sanatos este o dieta nutritiva echilibrata care sa ajute sistemul imunitar.
Vitamina A (betacaroten)
Aceasta vitamina ajuta la sanatatea intestinelor si a sistemului respirator. Alimentele bogate in vitamina A includ morcovii, cartoful dulce, spanacul, broccoli si ardeii rosii.
Vitamina C
Vitamina C ajuta la stimularea formarii de anticorpi. Citricele, capsunile, ardeiul rosu si kiwi sunt toate bogate in vitamina C.
Vitamina E
Acest nutrient promoveaza neutralizarea radicalilor liberi, functionand ca un antioxidant. Alimentele pline de vitamina E includ uleiurile vegetale, nucile, semintele si avocado.
Zinc
Exista multe enzime dependente de zinc in corpul nostru, iar deficienta a fost legata de disfunctiile imunitare. Alimentele bogate in zinc includ fasolea, semintele, nucile, carnea, carnea de pasare si fructele de mare.
Proteine
Aminoacizii specifici care se gasesc in proteine sunt esentiali pentru functia celulelor T, care sunt celule care protejeaza organismul impotriva agentilor patogeni. Carnea, carnea de pasare, fructele de mare, ouale, fasolea, nucile si semintele au multe proteine.
S-a demonstrat ca aceste substante nutritive ajuta sistemul imunitar sa functioneze cat mai eficient si mai eficace, dar prea mult dintr-un lucru bun poate fi daunator. Mancati acesti nutrienti cu moderatie si nu exagerati. Daca mancati prea multi morcovi, s-ar putea sa deveniti portocaliu!
Ca intotdeauna in ceea ce priveste prevenirea raspandirii bolilor, spalati-va frecvent pe maini.
Leave a Reply