Prospect ACTOVEGIN 800 gel ocular, gel ocular
Detalii prospect ACTOVEGIN 800 gel ocular, gel ocular
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ACTOVEGIN 800 gel ocular, gel ocular au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Substanta activa
- Interactiuni
- Posologie si mod de administrare
- Compozitie
- Forma farmaceutica
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Nycomed Amersham
- Actioneaza asupra:
Organe senzitive - Grupa medicament:
Produse oftalmologice
Precautii
Nu are. Produsul este valabil 4 saptamani dupa data desigilarii. Nu lasati produsul la indemana copiilor
Posologie si mod de administrare
In absenta unei prescrieri speciale de catre medic aplicati zilnic cate o picatura de unguent in sacul conjunctival al ochiului afectat. Actovegin 800 gel ocular se aplica direct din tub in sacul conjunctival. Durata tratamentului depinde de evolutia bolii si va fi stabilita de catre medic. Greseli de aplicare si supradozare: Daca odata ati aplicat prea putin sau prea mult Actovegin, data viitoare aplicati exact cantitatea prescrisa. Daca odata uitati aplicarea gelului, continuati tratamentul prescris aplicand data urmatoare cantitatea de gel recomandata. Pentru orice nelamurire consultati personalul medical.
Compozitie
5 g de gel contin componente farmaceutice active: 40 mg hemoderivat deproteinizat din sange de vitel (masa uscata); alte componente active: 0,25 mg 2-(ethyl mercurithio) acid benzoic-sare sodica (tiomersal) ca substanta conservanta; alte componente (substante auxiliare) celuloza carboximetil sodica, sorbito, acid lactic
Forma de prezentare
Pachete originale cu 5 mg de gel (N1). Ambalaje pentru spital cu 10 tuburi a 5 g gel. Actovegin 800 gel ocular asigura procesul de insanatosire in afectiunile oculare.
Indicatii
In arsuri chimice corneene produse de solutii acide sau alcaline. Ulcere corneene de etiologii variate. Inflamatii corneene de etiologii variate (keratita buloasa si neuroparalitica). Premedicatie si postmedicatie in transplantele corneene. Tratamentul profilactic si al reactiilor provocate prin radiatii (raze ultraviolete, raze X si alte raze cu lungime de unda scurta). Arsuri termice. Defecte epiteliale corneene datorate lentilelor de contact si in tratamentul profilactic pe perioada de testare a lentilelor de contact. Tulburari trofice (distrofii si atrofii) ale tesuturilor conjunctive, ca de exemplu atrofia tesutului conjunctiv la varstnici.