Prospect ALFACHIMOTRIPSINA, flacon injectabil
Detalii prospect ALFACHIMOTRIPSINA, flacon injectabil
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ALFACHIMOTRIPSINA, flacon injectabil au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Biofarm
- Actioneaza asupra:
Sange si organe hematopoetice - Grupa medicament:
Actiune terapeutica
Enzima proteolitica cu proprietati antiinflamatorii si antiedematoase, sistemice si locale; curata tesutul necrozat; favorizeaza lichefierea secretiilor tractului respirator.
Mod de administrare
Intramuscular 1/2-1 flacon zilnic sau la 2 zile; injectii peri sau intraarticulare, aplicatii locale, in aceleasi doze. Solutia se prepara extemporaneu prin dizolvare in solutie salina izotona sterila; contactul cu mainile trebuie evitat (se injecteaza cu seringa de sticla).
Indicatii
Pe cale generala: in edeme posttraumatice, postoperatorii, varicoase, in sinuzite, catar tubar, bronsite cronice (ca tratament adjuvant). Peri-intraarticular: in periartrita scapulo-humerala, fibrozite, artroze sau bride periarticulare, contractura Dupuytren. In situ: in chirurgia plastica sau operatorie, dupa unele interventii sau in edeme vechi circumscrise. Aerosoli: in supuratii pulmonare, atelectazie. Instilatii: in obstructia cailor lacrimale, catar tubar, otite adezive, traheite, traheobronsite, rinite. Intragastric: pentru diagnosticul etiologic al cancerului gastric.
Contraindicatii
Alergie specifica (este necesara investigarea sensibilitatii mai ales la repetarea tratamentului), teren alergic, infectii grave locale sau generale, septicemie; prudenta in caz de tulburari de coagulare, la bolnavii sub tratament cu anticoagulante sau in boli hepatice grave. Nu se amesteca cu alte medicamente (in aceeasi seringa).
Reactii adverse
Reactii alergice, chiar soc anafilactic (foarte rar); poate favoriza diseminarea infectiei (se asociaza cu antibiotice cand inflamatia e de natura infectioasa). Produce uneori dureri la locul injectarii; inhalarea repetata de aerosoli poate fi cauza de raguseala si bronhospasm.