Prospect ALGOCALMIN, fiole
Detalii prospect ALGOCALMIN, fiole
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ALGOCALMIN, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Sarcina si alaptare
- Actiune terapeutica
- Conditii de pastrare
- Posologie si mod de administrare
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Sicomed
- Actioneaza asupra:
Sistemul nervos central - Grupa medicament:
Analgezice
Precautii
Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.
Sarcina si alaptare
Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.
Actiune terapeutica
Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic, puternic miotrop.
Posologie si mod de administrare
Adulti: Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.
Compozitie
Comprimate continand 0,500 g metamizol sodic; fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%).
Forma de prezentare
Folii de hartie a 20 comprimate. Cutii cu 100 fiole de 2 ml. Cutii cu 10 fiole de 2 ml.
Indicatii
Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.
Contraindicatii
Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.
Reactii adverse
Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala; crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.