Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect ALTRAMET, fiole

Detalii prospect ALTRAMET, fiole

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ALTRAMET, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

A02BA - ANTAGONISTI AI RECEPTORILOR H2

Indicatii

Ulcer duodenal diagnosticat prin röntgen sau endoscopie; reflux esofagian; sindrom Zollinger Ellison; hemoragie digestiva superioara.

Contraindicatii

Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii, alaptarii si la copii pana la 14 ani.

Dozarea si modul de administrare

Doza uzuala este de trei ori pe zi cate 200 mg in timpul meselor, iar seara inainte de culcare 400 mg sau de trei ori pe zi cate 300 mg si seara inainte de culcare 300 mg. Doza obisnuita de intretinere este de 300 sau 400 mg seara inainte de culcare. In cazuri deosebit de grave doza de Altramet se poate mari la 2400 mg pe zi.

Conservare

Medicamentul trebuie pastrat la intuneric la o temperatura de 25°C.

Termen de garantie

Pentru tablete 5 ani, iar pentru fiole 3 ani.

Masuri de precautie

Altrametul se dozeaza cu prudenta pacientilor cu functiile hepatice si renale afectate ca si bolnavilor varstnici. La acesti bolnavi dozele sunt mai reduse in raport cu afectiunile hepatice si renale. Altrametul prelungeste timpul protrombinei la bolnavii care folosesc derivate cumarinice. In cazul acesta se recomanda controlul timpului de protrombina la bolnavii care in acelasi timp cu cimetidina utilizeaza peroral medicamente anticoagulante. Altrametul nu se administreaza asociat cu diazepam si clor-diazepoxid. Aceasta nu este valabil pentru lorazepam si oxazepam.

Reactii adverse

Altrametul poate provoca greturi, varsaturi, diaree, constipatie, meteorism, oboseala, ameteli, cefalee, dureri musculare, alergie cutanata. Cimetidina poate accentua secretia prolactinei cu o posibila actiune antiandrogena; la o administrare de lunga durata cimeti dina poate provoca ginecomastie, iar foarte rar impotenta. Temporar cimetidina poate provoca cresterea transaminazelor in ser. In unele cazuri Altrametul poate provoca nefrita interstitiala (in acest caz creste ureea si creatinina in sange). In cazuri rare Altrametul poate provoca parestezii si confuzii reversibile sau depresii din cauza actiunii asupra sistemului nervos central. Din cauza efectelor secundare nu trebuie intrerupt imediat tratamentul. Acesta se va intrerupe daca valorile patologice raman neschimbate sau cresc.

Actiune farmaceutica

Cimetidina este antagonistul receptorilor histaminergici H2. Inhiba secretia bazala si stimulanta a acidului gastric si diminueaza secretia pepsinelor.

ALTRAMET, fiole

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.