Prospect AZLOCILLINE, solutie injectabila
Detalii prospect AZLOCILLINE, solutie injectabila
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul AZLOCILLINE, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Antibiotic CO.
- Actioneaza asupra:
Antiinfectioase de uz sistemic - Grupa medicament:
Alte antibacteriene
Prezentare farmaceutica
Flacoane a 1 g sau 2 g pulbere pentru solutie inj. i.v. continand azlocilina sodica. Continut in sodiu 50 mg/g.
Actiune terapeutica
Penicilina de semisinteza din grupa penicilinelor acilureidice cu spectru larg de actiune bactericida asupra bacteriilor gramnegative si grampozitive (si comparativ cu alte antibiotice beta-lactamice) avand efect crescut fata de Pseudomonas aeruginosa (b. piocianic). Activitatea antibacteriana este de 4-8 ori mai mare decat a carbenicilinei.
Mod de administrare
Produsul se administreaza i.v. sub forma de injectie sau perfuzie din solutia care contine cel mult 100 mg azlocilin/ml. Prin perfuzie se administreaza 50-100 ml solutie in aproximativ 30 minute. In infectii grave (la pacientii cu functii renale normale) doza este de 5 g azlocilin la 8 ore. In infectiile urinare doza este de 2 g la 8 ore.
Indicatii
Medicament de electie in toate infectiile sistemice si/sau locale provocate de Pseudomonas aeruginosa: infectii ale rinichilor si cailor urinare, endocardite, meningite, infectii ginecologice, peritonite, infectii ale tubului gastrointestinal, infectii ale cailor respiratorii, infectii ale cailor biliare, infectii osoase.
Reactii adverse
Pot aparea unele efecte secundare specifice antibioticelor beta-lactamice: urticarie, diaree, meteorism, febra, depresie leucocitara, cresterea trecatoare a fosfatazei alcaline, eozinofilie. Este contraindicata administrarea produsului la pacientii care prezinta hipersensibilitate la peniciline si cefalosporine.