Prospect CIPROHEPTADINA, comprimate
Detalii prospect CIPROHEPTADINA, comprimate
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CIPROHEPTADINA, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Terapia S.A.
- Actioneaza asupra:
Aparatul respirator - Grupa medicament:
Antihistaminice de uz sistemic
Actiune terapeutica
Antihistaminic si antiserotoninic activ, slab parasimpatolitic si sedativ; mareste apetitul si influenteaza pozitiv curba ponderala si cresterea copiilor.
Mod de administrare
Oral, la adulti 1 comprimat (4 mg) de 3-4 ori/zi, la copii 0,25 mg/kg corp si zi, 1/2 comprimat la copii intre 2 si 6 ani, 1 comprimat de 2-3 ori/zi intre 7 si 15 ani.
Indicatii
Rinita alergica si vasomotorie, dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit in varicela, reactii locale la intepaturi de insecte, alergii medicamentoase, alergie fizica, profilaxia reactiilor alergice la sange si plasma, adjuvant in tratamentul socului anafilactic (dupa rezolvarea fazei acute prin adrenalina si alte masuri); cefalee vasculara si histaminica; sindrom dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinala prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina; inapetenta, mai ales la copii.
Contraindicatii
Glaucom cu unghi ingust, stenoza pilorica, adenom de prostata, batrani, debilitati, copii sub 2 ani, mame care alapteaza; prudenta in timpul sarcinii, in astmul bronsic, hipertiroidism, boli cardio - vasculare, hipertensiune arteriala si cand se face tratament ambulator la bolnavi cu profesii care solicita atentie si indemanare. Nu se asociaza cu inhibitori de monoaminooxidaza; prudenta cand se asociaza bauturi alcoolice, medicamente deprimante centrale (potentare), antidepresive triciclice (risc crescut de retentie urinara si glaucom).
Reactii adverse
Somnolenta, ocazional uscaciunea gurii, anorexie, greata, tulburari de mictiune, ameteli; uneori, la dozele mari, confuzie si ataxie, iar la copii fenomene de excitatie.