Prospect CLORURA DE SODIU, solutie perfuzabila
Detalii prospect CLORURA DE SODIU, solutie perfuzabila
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CLORURA DE SODIU, solutie perfuzabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Mod de administrare
- Actiune terepeutica si indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Terapia S.A.
- Actioneaza asupra:
Sange si organe hematopoetice - Grupa medicament:
Solutii pentru hemodializa si hemofiltrare
- CLORURA DE CALCIU 10%, fiole
- GLUCOZA, solutie injectabila
- AMINOPLASMAL L-10, solutie perfuzabila
- INTRALIPID 10% si 20%, solutie perfuzabila
- MANITOL, solutie perfuzabila
- SULFAT DE MAGNEZIU, fiole
- AMINOPLASMAL LX -10, solutie perfuzabila
- ALBUMINA UMANA, solutie injectabila
- DEXTRAN 70, solutie perfuzabila
- DEXTRAN - 40, solutie perfuzabila
Prezentare farmaceutica
Solutie perfuzabila de clorura de sodiu 0,9% 250 ml, 500 ml si 1 000 ml, in saci de PVC atoxic, apirogen; fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila de clorura de sodiu 0,9% si 10% (cutie cu 100 buc.).
Mod de administrare
Solutia 0,9% se perfuzeaza sau se injecteaza intravenos sau subcutanat; pentru bolnavii care nu pot ingera lichide sunt necesari zilnic 500 ml solutie de clorura de sodiu 0,9%, impreuna cu 1-1,5 l solutie de glucoza 5%; solutia hipertona (10%) se injecteaza intravenos strict, in doze functie de natriemie si greutatea corporala.
Actiune terepeutica si indicatii
Aport de sare si apa in stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri intinse, boala Addison etc.); solutia 0,9% in fiole se foloseste si ca solvent.
Contraindicatii
Supraincarcare sodica, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, insuficienta renala, insuficienta hepatica grava, sindrom edemo-ascitic al cirozei, edem pulmonar, edeme periferice, toxemie gravidica, hipercorticism.
Reactii adverse
Dozele excesive produc supraincarcare circulatorie si edeme, administrarea indelungata poate provoca hipercloremie cu acidoza; injectarea paravenoasa a solutiei hipertone produce iritatie, chiar necroza.