Prospect COROTROPE, solutie injectabila
Detalii prospect COROTROPE, solutie injectabila
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul COROTROPE, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Doze
- Sarcina si alaptare
- Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni
- Contraindicatii, avertizari
- Forma de prezentare
- Instructiuni de utilizare
Producator: Sanofi Winthrop
- Actioneaza asupra:
Sistemul cardiovascular - Grupa medicament:
Alte preparate cardiace
Doze
Tratamentul cu milrinona va fi inceput cu o doza de atac, urmat de o perfuzie continua (doza de intretinere), conform protocolului: Doza de atac: 50 mcg/kg corp, administrare lenta, in 10 minute. Doza de intretinere: 0,375 pana la 0,75 mcg/kg corp/min. Rata de perfuzare va fi reglata in functie de raspunsul hemodinamic si clinic. Doza zilnica maxima nu va depasi 1,13 mg/kg corp. Durata tratamentului va depinde de responsivitatea pacientului. Ajustarea dozelor la pacientii cu tulburari renale: datele obtinute de la pacientii cu tulburari renale severe, dar fara insuficienta cardiaca, au demonstrat ca prezenta tulburarilor renale creste semnificativ semiviata eliminarii terminale a milrinonei.
Sarcina si alaptare
Milrinona nu va fi prescrisa femeilor insarcinate sau care alapteaza, cu exceptia cazurilor in care beneficiul potential justifica riscul potential pentru fetus. Milrinona este destinata utilizarii stricte intravenoase in spital.
Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni
Trebuie sa informati medicul daca utilizati in prezent alte medicamente. Medicul dvs. va hotari daca trebuie sa intrerupeti alte medicatii sau daca sunt necesare supravegherea atenta ori ajustarea dozelor sau a schemei de tratament.
Contraindicatii, avertizari
Nu trebuie sa vi se administreze Milrinona lactat daca: sunteti alergic la milrinona sau la unul dintre excipientii din compozitie. Milrinona poate agrava anumite stari patologice. De aceea, trebuie sa ii vorbiti medicului despre orice suferinta a dvs., actuala sau trecuta. Folosirea milrinonei in timpul fazei acute a infarctului de miocard se va face cu mare precautie. Milrinona nu va fi utilizata in locul procedurilor chirurgicale in maladiile valvulare obstructive aortice sau pulmonare grave, ori in stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot sa apara hipotensiune, tahicardie sau tulburari de ritm cardiac (aritmie supraventriculara si ventriculara, flutter sau fibrilatie atriala), milrinona va fi administrata sub atenta monitorizare a tensiunii arteriale si a frecventei cardiace. Trebuie sa informati medicul daca suferiti de afectiuni renale sau urmati un tratament cu diuretice. Se vor efectua teste sanguine pentru a monitoriza functia renala. Milrinona va fi utilizata la copii numai daca beneficiile potentiale justifica riscul potential.
Instructiuni de utilizare
Furosemid sau Bumetanid (compus inrudit chimic) nu trebuie administrate pe linia venoasa ce contine milrinona lactat. Milrinona lactat nu trebuie diluata in bicarbonat de sodiu solutie perfuzabila. In timpul tratamentului cu milrinona pot aparea efecte adverse. Urmatoarele manifestari au fost raportate: simptome cardiovasculare, precum unele tulburari de ritm cardiac sau hipotensiune; cefalee, tremor; reactii cutanate; anomalii ale testelor functionale hepatice; alte manifestari ca: hipokaliemie, bronhospasm, soc anafilactic si trombocitopenie. Comunicati medicului dvs. orice efect advers sau manifestare neplacuta care nu a fost mentionata in acest prospect. Supradozarea milrinonei poate induce hipotensiune si aritmie cardiaca. In acest caz milrinona trebuie intrerupta pana la disparitia efectelor adverse.