Prospect CURANTYL N 75, comprimate filmate
Detalii prospect CURANTYL N 75, comprimate filmate
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CURANTYL N 75, comprimate filmate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Mod de administrare
- Interactiuni
- Eecte adverse
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Berlin-Chemie Menarini Group
- Actioneaza asupra:
Sange si organe hematopoetice - Grupa medicament:
Produse antitrombotice
Mod de administrare
Daca medicul nu prescrie altfel, in cazuri grave se va administra 1 comprimat de 3 ori pe zi. Pentru cazuri mai putin grave se va urmari scaderea dozei. Ca medicatie adjuvanta in profilaxia trombozelor, asociat cu anticoagulante orale sau acid acetilsalicilic: 1 comprimat Curantyl N 75 de 3-6 ori pe zi.
Interactiuni
Derivati de xantina (cum este cafeina): scad intensitatea actiunii. Administrarea concomitenta de anticoagulante orale potenteaza actiunea acestora. Antibioticele (ex: penicilina, cefalosporina, cloramfenicolul, tetraciclina) potenteaza actiunea inhibitoare a dipiridamolului asupra agregarii trombocitare.
Eecte adverse
Cefalee, tulburari gastrointestinale (greata, diaree), vertij, obnubilare, oboseala, senzatie de greutate si de caldura, scaderea tensiunii arteriale (cu posibilitatea aparitiei socului); tahicardie pasagera, flash; rare reactii cutanate de natura alergica. La doze crescute se altereaza nivelul sistemului de conducere miocardic. In cazul opririi bruste a terapiei, exista posibilitatea aparitiei de complicatii: criza anginoasa sau infarct miocardic.
Indicatii
Ischemie coronariana, in special in angor pectoris; profilaxia si tratamentul consecutiv unui infarct miocardic; degenerescenta cardiaca senila; profilaxia hipertrofiei cardiace datorata cresterii postsarcinii. Ca tratament adjuvant in profilaxia trombozelor.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la dipiridamol, infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca decompensata, hipotensiune grava cu stare de colaps, tulburari de ritm cardiac, disfunctie renala grava, tendinta la hemoragie. Se va administra cu prudenta in sarcina, in special in trimestrul al II-lea si al III-lea.