Prospect CURIOSIN, solutie
Detalii prospect CURIOSIN, solutie
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CURIOSIN, solutie au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Substanta activa
- Interactiuni
- Efecte secundare
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Richter Gedeon
- Actioneaza asupra:
Preparate dermatologice - Grupa medicament:
Alte preparate pentru rani
Precautii
Conditii de pastrare: intre 15 - 30 grade Celsius. Dupa deschiderea ambalajului, se va tine preparatul intre 15 - 30 grade Celsius; nu poate fi utilizat mai mult de 4 saptamani.
Actiune terapeutica
Acidul hyaluronic este un mucopolizaharid de tip polimer, fiind un element natural important al substantei extra si intracelulare. Proprietatile sale fizico-chimice permit interactiuni cu alte molecule (proteine, apa etc.), ceea ce este de o mare importanta pentru procesele biologice specifice. Acidul hyaluronic este cel mai important component al pielii, unde se gaseste in concentratie de 55%. Datorita proprietatii hidrofile exceptionale, el formeaza o dispersie matrix cu moleculele de apa, jucand un rol important in tonusul si elasticitatea pielii. Acidul hyaluronic creste migratia fibroblastilor.
Mod de administrare
Dupa curatarea suprafetei ranii cu apa oxigenata 3% sau cu ser fiziologic, se aplica solutia de Curiosin direct pe zona afectata a corpului, in cantitatea necesara umezirii suprafetei de tratat sau se poate pune pe rana un tifon impregnat in solutie de Curiosin. Se va inlocui tifonul o data sau de 2 ori pe zi.
Substanta activa
20,5 mg de hyaluronat de zinc in solutie vascoasa (10 ml). Ingredienti inactivi: sorbat de potasiu, sorbit.
Efecte secundare
La inceputul tratamentului, poate aparea o usoara senzatie de usturime, dar foarte rar, care cedeaza gradat, in timpul tratamentului.
Indicatii
Vindecare intarziata, rani infectate, ulcus cruris, decubitus, pentru tratamentul local al fistulelor, ca parte a unei terapii complexe si pentru accelerarea vindecarii normale a ranilor.