Prospect DISTONOCALM, comprimate filmate
Detalii prospect DISTONOCALM, comprimate filmate
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DISTONOCALM, comprimate filmate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Sicomed
- Actioneaza asupra:
Sistemul cardiovascular - Grupa medicament:
Betablocante in combinatie cu alte antihipertensive
Actiune terapeutica
Propranololul are actiune beta-adrenolitica, inlaturand efectele datorate activarii beta-receptorilor adrenergici. Substanta este activa mai ales in tulburarile cardiovasculare care apar la bolnavi cu hipertonie simpatica. Prin acelasi mecanism are actiune inhibitoare asupra sistemului nervos central. Alcaloizii din secara comuta au actiune simpatolitica centrala iar in periferie blocheaza receptorii alfa-adrenergici. In asociere cu propranololul realizeaza o diminuare globala a nivelului functional al sistemului simpatic. Sulfatul de atropina are efecte parasimpatolitice diminuand sau inlaturand tulburarile care apar in cazul cresterii tonusului functional parasimpatic. Aceste efecte se manifesta mai ales asupra aparatelor digestiv, respirator si excretor, la nivelul carora parasimpaticul are actiune activatoare. Amobarbitalul este un barbituric cu actiune de durata medie metabolizat in proportii mari de enzimele sistemului oxidazic microzomal hepatic si care nu produce efecte reziduale. Substanta are efecte inhibitoare proprii asupra sistemului nervos vegetativ si potenteaza actiunile asocierii medicamentoase din Distonocalm.
Mod de administrare
Adulti cate 1 comprimat de 2-4 ori pe zi. Administrarea se va face cu 30-60 de minute inainte sau cu 2-3 ore dupa masa, in serii de cate 15-20 zile pe luna.
Compozitie
Un comprimat contine: propranolol 15 mg, sulfat de atropina 0,20 mg, ergoton 0,30 mg, amobarbital sodic 25 mg.
Indicatii
Distonii neuro-vegetative cu manifestari digestive (dureri abdominale, difuze sau localizate, senzatie de balonare sau greutate epigastrica, arsuri epigastrice, greturi, varsaturi, tulburari ale tranzitului intestinal), cu manifestari cardiovasculare (tahicardie, extrasistole, palpitatii, puls labil, crize de vasoconstrictie sau vasodilatatie cu senzatie de valuri de caldura, transpiratie, ameteli, extremitati reci, parestezii etc.). Tulburari neurovegetative din nevroza astenica, climacteriu, hipertiroidism, hipertensiune arteriala in stadiu incipient.