Prospect DROPERIDOL, fiole
Detalii prospect DROPERIDOL, fiole
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DROPERIDOL, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Mod de administrare
- Interactiuni medicamentoase
- Compozitie
- Efecte secundare
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Richter Gedeon
- Actioneaza asupra:
Sistemul nervos central - Grupa medicament:
Psiholeptice
Mod de administrare
Adulti: Pregatirea pentru chirurgie: 2,5-5 mg (1-2 ml) i.m., cu 15-45 minute inainte de interventia chirurgicala. Anestezie chirurgicala: 15-20 mg (6-8 ml) i.v.. Mentinerea anesteziei in cazul interventiilor chirurgicale de lunga durata: se vor administra, repetat, doze de 2,5-5 mg (1-2 ml). Perioada postoperatorie: 2,5-5 mg (1-2 ml) i.m.. La nevoie, doza poate fi repetata. Copii: Pregatirea pentru chirurgie: 0,1 mg/kg corp, i.m., inaintea interventiei chirurgicale. Anestezie chirurgicala: 0,2-0,4 mg/kg corp, i.v. sau 0,3-0,6 mg/kg corp, i.m.. Dozele vor fi modificate in functie de starea pacientului. Tratament combinat: poate fi utilizat in combinatie cu Fentanyl, daca exista o echipa anesteziologica bine antrenata si un echipament adecvat.
Interactiuni medicamentoase
Se poate administra, cu precautie, impreuna cu benzdiazepine (le sporeste efectul).
Compozitie
Fiecare fiola (10 ml) contine 25 mg de 1- I1- i4 (p-fluorofenil)-4-oxobutils -1,2,3,6-tetrahidro-4-piridilS benzimidazolin-2-ona.
Efecte secundare
Pot aparea simptome extrapiramidale care se trateaza prin administrare de agenti antiparkinsonieni. In cazul supradozarii sau hipovolemiei severe, poate aparea scaderea presiunii sanguine. In cazul supradozarii, se administreaza simptomatice, iar in cazul hipovolemiei, se realizeaza repletia volemica.
Indicatii
Se recomanda: in combinatie cu Fentanyl injectabil, in tratamentul neuroleptanalgezic la pacientii varstnici, cu circulatie labila, cu stare generala alterata; in tratamentul agitatiei psihice post-operatorii; in caz de intoxicatii de diverse origini, in socuri si in tratamentul complex al arsurilor, chiar in prezenta insuficientei cardiace, hepatice sau renale; in pregatirea pentru anestezie de diferite tipuri, examinari instrumentale, endoscopie.