Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect DULCOLAX, supozitor

Detalii prospect DULCOLAX, supozitor

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DULCOLAX, supozitor au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

A06AB - LAXATIVE DE CONTACT

Avertismente, precautii

Dulcolax poate fi administrat copiilor si persoanelor in varsta, femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si pacientilor debili.Totusi, se recomanda o oarecare precautie (ca si in cazul altor laxative) in timpul primelor trei luni de sarcina. La copii sub 4 ani trebuie consultat medicul inaintea administrarii Dulcolax.

Dozare, administrare

Oral: Drajeurile sunt forma obisnuita de administrare in cazul in care nu este necesara o evacuare imediata. Ele se pot inghiti, pe stomacul gol sau plin, cu sau fara lichide. Administrarea concomitenta a antiacidelor (de exemplu, bicarbonat de sodiu) trebuie evitata. Adulti: Obisnuit se iau 2 drajeuri seara la culcare, in scopul de a provoca una sau doua defecatii in dimineata urmatoare, sau cu o jumatate de ora inaintea mesei de dimineata pentru un efect in aproximativ 5 ore. Copii in varsta de 4 ani si peste: 1 drajeu. Rectal: Supozitoarele pot fi utilizate pentru a obtine o evacuare in scurt timp de la administrare. De exemplu, daca se aplica supozitorul dimineata, imediat dupa trezire, se poate astepta ca efectul sa se produca dupa micul dejun. Aceasta ofera posibilitatea inlocuirii cu eficienta si economie de timp a clismei, preoperator, inaintea examinarii radiografice, precum si la pacientii aflati la pat. Adulti: Doza normala este de un supozitor de 10 mg. Numai in cazurile speciale este necesara administrarea celui de al doilea supozitor. Obisnuit acesta este eficace in aproximativ 30 de minute. Administrare combinata: Cand produsul Dulcolax se foloseste in vederea pregatirii pacientului pentru examinarea radiografica a abdomenului, ori pre- si postoperator, drajeurile trebuie combinate cu supozitoarele, in scopul realizarii unei evacuari complete la nivelul intestinului. Dozajul recomandat pentru adulti este de 2-4 drajeuri, administrate seara, inainte de culcare si un supozitor, aplicat intrarectal in dimineata urmatoare.

Actiune terapeutica

Dulcolax este un laxativ de contact. Cand se administreaza oral, sub forma de drajeu, sau rectal, sub forma de supozitor, induce cresterea peristaltismului prin actiunea directa asupra mucoasei colonului, rezultand in mod obisnuit un scaun moale. Produsul este lipsit de efecte secundare severe.

Conditii de pastrare

Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor.

Efecte adverse

Ocazional, in cursul utilizarii drajeurilor poate sa apara un disconfort abdominal. Acesta se produce mai ales in constipatiile cronice unde continutul intestinal este deosebit de uscat si dur, in portiunea superioara a colonului. Adeseori acest disconfort poate fi inlaturat prin cresterea dozajului cu drajeuri. Supozitorul trebuie introdus in rect si suficient de profund pentru a nu produce leziuni anale.

Forma de prezentare

Drageuri a 5 mg de bisacodil/drajeu. Supozitoare a 10 mg de bisacodil/supozitor.

Indicatii

Toate formele de constipatie, (la pacientii imobilizati in pat; in cazul schimbarii alimentatiei ori a mediului; datorate bolilor sau tulburarilor digestive); favorizarea evacuarii cand exista dureri, ca de pilda in cazul hemoroizilor; pre - si post - operator; pregatirea colonului pentru examene endoscopice.

Contraindicatii

Cu exceptia abdomenului acut chirurgical, unde orice laxativ este contraindicat, pentru Dulcolax nu se cunoaste nici o contraindicatie.

DULCOLAX, supozitor

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.