Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect DURACEF, suspensie orala

Detalii prospect DURACEF, suspensie orala

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DURACEF, suspensie orala au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01DA - CEFALOSPORINE

Indicatii terapeutice

Duracef-ul este indicat in tratamentul urmatoarelor infectii, cauzate de tulpini bacteriene sensibile: infectii ale tractului respirator superior si inferior; infectii ale pielii si tesutului moale; infectii urogenitale; osteomielite; artrite septice. Teste de cultura si sensibilitate trebuie sa fie efectuate inainte de si in timpul terapiei. Trebuie efectuate interventii chirurgicale si studii ale functiei renale atunci cand sunt indicate. Doar penicilina prin administrare i.m.a s-a aratat eficienta in profilaxia febrei reumatice. Duracef-ul este in general eficient in eradicarea streptococilor din zona orofaringiana. Totusi, nu exista date ce stabilesc eficienta Duracef-ului in profilaxia febrei reumatice ulterioare.

Sarcina si alaptare

Studiile de reproducere pe animale nu au aratat dovezi de alterare a fertilitatii sau a unui efect negativ asupra fatului; nu exista studii adecvate pe femei insarcinate. De aceea, medicamentul trebuie administrat la femeile insarcinate numai daca este absolut necesar. Duracef-ul este distribuit in laptele uman; administrarea medicamentului trebuie realizata cu precautie la femeile care alapteaza.

Avertizari/precautii

Duracef-ul este contraindicat la pacientii cunoscuti ca fiind alergici la antibioticele din grupul cefalosporinelor.

Conditii de pastrare

Duracef-ul trebuie depozitat la temperatura camerei (15-30 grade Celsius), intr-un loc uscat. Pastrat in aceste conditii, Duracef-ul capsule, tablete dispersabile si pudra nereconstituita pentru suspensie orala raman stabile pana la data expirarii specificata pe ambalaj.

Ambalare

Duracef capsule 250 mg: 12 si 100 de capsule, Duracef capsule 500 mg: 12 si 100 de capsule, Duracef tablete dispersabile 1 g: 10 tablete, Duracef pudra pentru suspensie orala de 125 mg/5 ml: flacoane de 60 ml si 100 ml, Duracef pudra pentru suspensie orala de 250 mg/5 ml: flacoane de 60 ml si 100 ml.

Farmacocinetica, efecte clinice

Duracef-ul este absorbit rapid dupa administrare orala. Concentratiile serice masurabile sunt prezente 12 ore dupa administrare. Peste 90% din cantitatea de Duracef este excretata nemodificata in urina in 24 de ore. In general, cresterile de dozaj produc o crestere proportionala a concentratiilor de Duracef din urina. Concentratiile urinare ale medicamentului, dupa administrarea dozei de 1 g, sunt mentinute peste MIC ale agentilor patogeni urinari sensibili, timp de 20-22 ore.

Contraindicatii

Duracef-ul este contraindicat la pacientii cunoscuti ca fiind alergici la antibioticele din grupul cefalosporinelor.

Dozare si administrare

Duracef-ul poate fi administrat o data sau de doua ori pe zi, in functie de tipul si severitatea infectiei (vezi tabelul de mai jos). In general, terapia trebuie continuata cel putin 48-72 ore dupa ce pacientul devine asimptomatic sau sunt obtinute dovezi ale eradicarii infectiei. Terapia infectiilor datorate streptococilor beta-hemolitici trebuie continuata cel putin 10 zile. Infectiile serioase (ex. osteomielitele) pot necesita cel putin 4-6 saptamani de terapie. Duracef-ul poate fi administrat independent de mese, din momentul in care biovalabilitatea lui nu este afectata de mancare.

Reactii adverse

Efecte gastrointestinale: Pot sa apara simptome ale colitelor pseudomembranoase in timpul sau dupa tratamentul cu antibiotic. Au fost raportate rar greata, starea de voma si dispepsia. Administrarea medicamentului cu mancarea scade greata, dar nu scade absorbtia. De asemenea, a fost raportata diareea. Hipersensibilitatea: Au fost raportate reactii alergice, incluzand febra, pruritul, rashul, urticaria si angioedemul. In general, aceste reactii dispar odata cu intreruperea tratamentului. Au fost raportate rar, de asemenea, eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson, boala serului si anafilaxie. Alte reactii au inclus pruritul genital, candidoza genitala, vaginitele, artralgiile, neutropenia moderata trecatoare si cresteri minore ale concentratiilor de transaminaze serice. Au fost raportate rar trombocitopenia si agranulocitoza.

DURACEF, suspensie orala

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.