Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect EPICOCILLIN, solutie injectabila

Detalii prospect EPICOCILLIN, solutie injectabila

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul EPICOCILLIN, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01CA - PENICILINE CU SPECTRU EXTINS

Actiune terapeutica

Epicocillin este o penicilina de semisinteza bactericida cu un spectru larg cuprinzand bacterii grampozitive si gramnegative patogene (Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitides si tulpini de Salmonella, Shigella si Escherichia coli.). Ampicilina trihidrat este stabila in prezenta aciditatii gastrice si se absoarbe bine din tractul gastro-intestinal.

Mod de administrare

Epicocillin capsule: adulti: cate 250 mg-1g la fiecare 6 ore, in functie de gravitatea infectiei; copii: 50-100 mg/kg corp/24 ore la 4-6 ore. Epicocillin flacoane: intramuscular: pana la 3 g/zi in doze fractionate; intravenos: lent timp de 3-4 minute sau in perfuzie; in cazuri grave: la adulti 2-12 g/24 ore; la copii 100-200 mg/kg corp/zi la 4-6 ore; intratecal in meningite astfel: copii pana la 2 ani: 5-10 mg/zi; copii pana la 10 ani: 10-20 mg/zi; adulti: 20-40 mg/zi.

Compozitie

Fiecare capsula contine: ampicilina trihidrat echivalenta cu 250 mg ampicilina activa. Fiecare flacon contine: ampicilina sodica echivalenta cu 500 mg ampicilina activa.

Efecte adverse

Ca si in cazul altor peniciline pot aparea reactii de hipersensibilitate si tranzitor: diaree, eruptie cutanata (mai ales la bolnavii cu mononucleoza infectioasa)

Forma de prezentare

Epicocillin capsule: cutii cu 2 folii, 6 capsule a 250 mg/folie; Epicocillin flacoane: 500 mg/flacon.

Indicatii

Pentru tratamentul infectiilor cauzate de germeni sensibili la ampicilina cu diferite localizari: Infectii ale tractului respirator: pneumonii sau bronsite. Infectii in sfera O.R.L.: otita medie, sinuzite, angine, faringite si laringite. Infectii ale tractului digestiv: enterite, dizenterie bacilara, colecistite, febra tifoida si paratifoida. Infectii ale tractului genito-urinar: cistite, pielonefrite, uretrite, anexite. Infectii ale pielii si tesuturilor moi: limfangite, celulite. Alte infectii, ca: septicemie, endocardita bacteriana si meningita bacteriana. In cazuri grave, tratamentul trebuie inceput cu Epicocillin parenteral.

Contraindicatii

Nu va fi admninistrat la bolnavii cu sensibilitate cunoscuta la penicilina sau cefalosporine si la bolnavii cu mononucleoza infectioasa. Nu va fi administrat mamelor care alapteaza.

EPICOCILLIN, solutie injectabila

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.