Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect EPIFENAC, supozitor

Detalii prospect EPIFENAC, supozitor

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul EPIFENAC, supozitor au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

M01AB - DERIVATI DE ACID ACETIC

Precautii

In timpul sarcinii Epifenac va fi folosit numai daca beneficiul justifica riscul terapeutic si doar in dozele cele mai mici; in ultimile trei luni de sarcina poate genera inertie uterina sau inchiderea prematura de canal arterial la fat. Dupa doze orale de 50 mg la fiecare 8 ore, substanta activa trece in laptele matern dar cantitatea este prea mica pentru a da efecte nedorite la sugar.

Actiune terapeutica

Epifenac este un antiinflamator nesteroidian cu efect antireumatic, analgezic si antipiretic, usor uricozuric. Pentru forma orala absobtia intestinala este rapida si completa.

Mod de administrare

Adulti: Doza initiala zilnica este de 100-150 mg; in cazuri usoare cat si pentru terapia de durata 75-100 mg/zi. Doza zilnica se poate fractiona in 2-3 prize. Pentru a suprima durerea nocturna si redoarea matinala se recomanda un supozitor seara la culcare (100 mg) fara a se depasi doza maxima de 150 mg/zi. In dismoneree 50-100 mg/zi. Drajeurile vor fi inghitite intregi, de preferinta inaintea meselor. Copii: Peste 1 an: 0,5-2 mg/kg corp zilnic, fractionat in 2-3 prize, functie de gravitatea cazului. Pentru tratamentul artritei reumatoide juvenile se poate creste doza la 3 mg/kg corp/zi. Nu se vor administra copiilor drajeuri de 50 mg si supozitoare de 50 sau 100 mg.

Compozitie

Diclofenac de sodiu: drajeuri enterosolubile a 25 mg; supozitoare a 100 mg; fiole a 75 mg.

Forma de prezentare

Cutii cu 30 drajeuri enterosolubile a 25 mg. Cutii cu 5 supozitoare a 100 mg. Cutii cu 3 fiole a 75 mg/3 ml.

Indicatii

Boli reumatice si degenerative: artrita reumatoida juvenila, spondilita anchilozanta (boala Bechterew), osteoartroze si algii ale coloanei vertebrale, reumatism abarticular. Pusee acute de guta. Inflamatii algice post-traumatice sau post- operatorii (ex.: dupa chirurgie dentara sau ortopedica), inflamatii in sfera genitala sau O.R.L.

Contraindicatii

Ulcer peptic, hipersensibilitate la diclofenac, bolnavi cu crize declansate de substante ce inhiba sinteza de prostaglandine (astm, urticarie sau rinita acuta), insuficienta renala si hepatica, primul trimestru de sarcina.

EPIFENAC, supozitor

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.