Prospect FLUCINOM, tablete
Detalii prospect FLUCINOM, tablete
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul FLUCINOM, tablete au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Indicatii si utilizare
- Precautii
- Interactiuni medicamentoase
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Schering-Plough
- Actioneaza asupra:
Antineoplazice si imunomodulatoare - Grupa medicament:
Terapia endocrina
Indicatii si utilizare
Flucinom tablete este utilizat ca monoterapie sau in combinatie cu agonistii LHRH pentru tratamentul cancerului prostatic avansat, la pacientii netratati anterior sau la cei care nu au raspuns sau au devenit rezistenti la tratamentul hormonal.
Precautii
Afectare hepatica: in cazul modificarii probelor de laborator care demonstreaza afectare hepatica sau icter in absenta metastazelor confirmate prin biopsie, se va intrerupe tratamentul sau se va micsora doza. Afectarea hepatica este in general reversibila la unii pacienti dupa oprirea terapiei sau chiar dupa reducerea dozelor.
Interactiuni medicamentoase
S-a observat cresterea timpului de protrombina la pacientii carora li se administreaza concomitent warfarina si flutamida. De aceea, se recomanda o urmarire atenta a timpului de protrombina si ajustarea dozelor de atac si de intretinere a anticoagulantului, daca este cazul.
Forma de prezentare
Cutii cu 100 de tablete continind fiecare 250 mg flutamida. Informatii complete sunt disponibile la cerere.
Contraindicatii
Flucinom tablete este contraindicat la pacientii cu reactii de sensibilitate la flutamida sau la oricare component al acestui preparat.
Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii adverse comunicate in urma tratamentului cu Flucinom tablete sunt ginecomastia si/sau dureri ale sanilor, uneori insotite de galactoree. Aceste reactii dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei. Reactii adverse mai putin frecvente sunt: diareea, greata, varsaturile, apetit crescut, insomnie, oboseala, afectarea tranzitorie a functiilor hepatice si hepatita. Reactii adverse rare: scaderea libidoului, tulburari gastrice, anorexie, dureri similare celor din ulcerul gastroduodenal, precordialgii, constipatie, edeme, echimoze, herpes zoster, prurit, sindrom lupus-like, cefalee, vertij, slabiciune, indispozitie, vedere neclara, sete, dureri toracale, anxietate, depresie, limfedem.