Prospect INSULINA BIOSINTETICA UMANA LILLY, solutie injectabila
Detalii prospect INSULINA BIOSINTETICA UMANA LILLY, solutie injectabila
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul INSULINA BIOSINTETICA UMANA LILLY, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
Producator: Eli Lilly and Company
- Actioneaza asupra:
Tract digestiv si metabolism - Grupa medicament:
Alte medicamente folosite in tratamentul diabetului
Conditii de pastrare
Flacoanele si cartusele de insulina trebuie pastrate in frigider, nu in congelator. Pen-ul si cartusul de insulina pe care il utilizati in acest moment nu trebuie pastrat la frigider, ci intr-un loc cat mai racoros (sub 30 grade Celsius), la intuneric, departe de surse de caldura. Nu utilizati insulina daca aceasta a fost congelata. Flacoanele si cartusele de Humulin isi pierd valabilitatea dupa 28 de zile daca nu sunt pastrate la frigider. Nu utilizati cartuse de insulina dupa data expirarii inscrisa pe eticheta.
Dozare
Deoarece fiecare diabetic are particularitatile sale, se realizeaza scheme terapeutice separate pentru fiecare caz in parte. Doza zilnica de insulina poate fi afectata de modificari ale alimentatiei, activitatii fizice si ale programului de lucru. Alte cauze care pot determina modificari ale dozei de insulina sunt: Boala: Bolile, in special cele insotite de greturi si varsaturi, pot determina modificari ale necesarului de insulina. Diabeticul are nevoie de insulina chiar si in lipsa aportului alimentar. Impreuna cu medicul d-voastra, va trebui sa stabiliti o schema terapeutica pentru insulina, la care sa recurgeti in caz de boala. Cand sunteti bolnav, repetati analizele de sange si urina cat mai des posibil si informati medicul despre starea d-voastra. Sarcina: Un control adecvat al diabetului in timpul sarcinii este foarte important atat pentru d-voastra cat si pentru copil. Sarcina poate pune probleme in ceea ce priveste controlul diabetului. Daca doriti sa aveti un copil, sunteti insarcinata sau alaptati, consultati-va medicul. Medicatia: Necesarul de insulina poate sa creasca, daca utilizati medicamente cu efect hiperglicemiant, cum ar fi: anticonceptionalele orale, corticosteroizii sau hormonii tiroidieni. Necesarul de insulina poate sa scada in prezenta unor medicamente cu efect hipoglicemiant, cum ar fi: hipoglicemiantele orale, salicilatii (ex. aspirina), sulfamidele si unele antidepresive. Discutati intotdeauna medicatia concomitenta cu medicul d-voastra curant. Exercitiile fizice: Exercitiile fizice pot duce la o scadere a necesarului de insulina in timpul desfasurarii activitatii si o scurta perioada dupa incheierea ei. Exercitiile fizice pot grabi efectul dozei de insulina, mai ales daca aceasta antreneaza si zona in care s-a efectuat injectia (ex: nu trebuie sa se faca injectii la nivelul coapsei inainte de alergare). Discutati cu medicul d-voastra modul in care trebuie sa adaptati dieta la exercitiile fizice. Calatoriile: Persoanele care traverseaza mai mult de doua zone cu diferente orare trebuie sa-si consulte medicul in privinta ajustarii orarului de tratament.