Prospect ISOSORBID, comprimate
Detalii prospect ISOSORBID, comprimate
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ISOSORBID, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Mod de administrare
- Compozitie
- Efecte adverse
- Indicatii
- Actiune farmacoterapeutica
- Contraindicatii
Producator: Antibiotice Iasi
- Actioneaza asupra:
Sistemul cardiovascular - Grupa medicament:
Alte preparate cardiace
Mod de administrare
Tratamentul va fi strict individualizat in functie de raspunsul pacientului; se recomanda cresterea progresiva a dozelor. In tratamentul crizei de angor, se administreaza pe cale orala 1-2 comprimate (pentru ca efectul sa fie mai rapid se poate utiliza sublingual 1 comprimat sfaramat). In tratamentul de lunga durata doza va fi de 5-20 mg la 4-6 ore, fara a se depasi doza maxima de 120 mg/24 ore.
Compozitie
Comprimate continand isosorbid dinitrat 0,005 g sau 0,010 g, excipienti pana la 0,1000 g si 0,020 g cu excipienti pana la 0,15 g.
Indicatii
Cardiopatia ischemica pentru prevenirea si jugularea crizelor de angor pectoris; ca tratament adjuvant in insuficienta cardiaca, retinita angiospastica si alte afectiuni insotite de spasme ale vaselor periferice: unele cazuri de spasm esofagian fara reflux gastroesofagian.
Actiune farmacoterapeutica
Antianginos din categoria nitritilor cu actiune prelungita. Isosorbid dinitrat produce vasodilatatie in intregul organism, efectul asupra coronarelor determinand cresterea debitului sanguin in miocard. Prin reducerea rezistentei periferice se realizeaza: scaderea tensiunii arteriale a presarcinii, a tensiunii peretelui miocardic, se reduce nevoia de oxigen la nivelul acestuia. Substanta se absoarbe rapid si total la nivelul tubului digestiv, efectul aparand dupa 20-30 minute si durand aproximativ 4-6 ore.
Contraindicatii
Infarct miocardic acut, colaps, hipotensiune arteriala marcata, hemoragie cerebrala, traumatism cranian, glaucom, hipersensibilitate la preparat, primele 3 luni de sarcina.