Prospect MEDACTER dermatologic, crema
Detalii prospect MEDACTER dermatologic, crema
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul MEDACTER dermatologic, crema au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Faran
- Actioneaza asupra:
Aparat genito-urinar si hormoni sexuali - Grupa medicament:
Antiinfectioase si antiseptice ginecologice
Actiune terapeutica
Substanta activa a produsului Medacter este nitratul de miconazol, din grupa imidazolului. Este un agent antifungic de sinteza cu spectru larg de actiune si anume: dermatofiti, fungi, specii de streptomyces. Poseda o activitate antibacteriana contra microorganismelor grampozitive. Efectul antipruriginos este prezent dupa 2-3 zile de la inceputul tratamentului, cu mult inainte de vindecarea finala.
Mod de administrare
In infectiile cutanate: Aplicatii locale de 1-2 ori/zi. Tratamentul se va continua fara intrerupere pana la disparitia completa a infectiei (de regula 2-4 saptamani). Onicomicoze: Unghiile se vor scurta la maximum posibil. Crema se aplica local de 1-2 ori/zi si se va acoperi cu pansament compresiv. Tratamentul va fi continuat fara intrerupere pana la aparitia unghiei sanatoase (de obicei 3 luni). Otomicoze: Crema se va aplica in conductul auditiv extern de 2 ori/zi cu ajutorul unui betisor de igiena locala.
Indicatii
Micoze superficiale (dermato sau epidermomicoze): a) micoze foliculare localizate pe pielea acoperita cu par; b) onicomicoze; c) micoze ale pielii glabre produse de Epidermophyton, Malassezia; d) micoze ale mucoaselor produse de Candida. Pitiriazis versicolor. Balanita si infectii periscrotale. Infectii cu alti fungi sau actinomicete. Otomicoze: infectii fungice sau suprainfectii cu microorganisme grampozitive.
Reactii adverse
Se va evita aplicarea de substante acide inainte de folosirea cremei, deoarece o poate inactiva. In infectiile cu Candida se va evita folosirea sapunurilor cu pH acid deoarece acestea favorizeaza dezvoltarea Candidei.