Prospect MEPROBAMAT, comprimate
Detalii prospect MEPROBAMAT, comprimate
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul MEPROBAMAT, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Mod de administrare
- Interactiuni medicamentoase
- Conditii de pastrare
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Actiune farmacoterapeutica
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Sicomed
- Actioneaza asupra:
Sistemul nervos central - Grupa medicament:
Psiholeptice
Precautii
Se va administra cu prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, insuficienta hepatica si renala, la batrani si debilitati. Se va evita asocierea cu barbiturice sau alte hipnotice.
Mod de administrare
Adulti: oral, 1-3 comprimate pe zi. Copii: 3-7 ani: 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi; 7-15 ani: 1/2-1 comprimat de 1-3 ori pe zi.
Interactiuni medicamentoase
Efectul anticoagulantelor cumarinice, steroizilor administrati sistemic (inclusiv contraceptive orale), al rifampicinei si griseofulvinei poate fi diminuat (prin inductia enzimelor metabolizante).
Forma de prezentare
Benzi de hartie caserata a 20 comprimate. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.
Indicatii
In tratamentul unor stari de anxietate si tensiune psihica, sindrom psihovegetativ; ca miorelaxant, singur sau in asociere cu un analgezic, in tratamentul spasmului muscular; hipnogen in hiposomnii.
Actiune farmacoterapeutica
Dicarbamat al propandiolului, tranchilizant si miorelaxant cu efect de durata medie (6 ore); are actiune moderata de inductie enzimatica. Poate favoriza aparitia somnului (prin efectul tranchilizant).
Contraindicatii
Stari precomatoase si comatoase, intoxicatii acute cu substante deprimante centrale, epilepsie, miastenie, porfirie, intoleranta si alergie la meprobamat, dependenta la meprobamat sau la alte deprimante centrale (in antecedente). Nu se va administra la copii sub 3 ani. Nu se va ingera alcool in timpul tratamentului. Nu se va administra la soferi, dispeceri si in alte profesiuni care cer atentie si performante riguroase.
Reactii adverse
Somnolenta, deprimare a performantelor (in special la doze mari), anorexie, greata, voma, diaree, cefalee, hipotensiune ortostatica, reactii alergice (rar); la epileptici, meprobamatul poate produce convulsii; dozele mari, administrate timp indelungat, pot provoca toleranta si dependenta.