Prospect MICTONORM, drajeuri
Detalii prospect MICTONORM, drajeuri
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul MICTONORM, drajeuri au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Apogepha
- Actioneaza asupra:
Aparat genito-urinar si hormoni sexuali - Grupa medicament:
Medicatia aparatului urinar(urologice)
Mod de administrare
Daca nu se recomanda altfel, la adulti se administreaza zilnic 2-3 drajeuri impartite in 2-3 prize, iar la o greutate corporala sub 50 kg se recomanda maximum 2 drajeuri (30 mg). In nicturie este suficient 1 drajeu seara.
Indicatii
In tratamentul simptomatic al tulburarilor vezicii urinare in faza de colectare si depozitare; hiperfunctia si instabilitatea musculaturii vezicii urinare; senzatia imperioasa de mictiune frecventa de cauza patologica cu sau fara pierderi de urina; mictiuni deosebit de frecvente in timpul zilei si noptii, fara a fi dovedita o infectie urinara; hiperexcitabilitate a vezicii urinare ca urmare a paraliziei datorate traumatismelor sau bolii maduvei spinarii, sclerozei multiple sau bolilor maduvei spinarii de alte etiologii.
Contraindicatii
: Bolile sau starile in care anumite medicamente nu se recomanda sau se recomanda numai dupa o atenta analiza a raportului avantaj/risc. Contraindicatii absolute: atonie patologica si stenoza pe traiectul gastro-intestinal, a cailor urinare si colonului, diureza frecventa anormala datorata bolilor de inima sau de rinichi. Contraindicatii relative: tulburari ale fluxului urinar, adenomul sfincterului vezicii urinare, modificari permanente ale peretelui vezicii urinare, glaucom.
Reactii adverse
Frecvent senzatia de gura uscata. La adultii tineri eventuale tulburari de vedere, la varstnici si cei paralizati tulburari ale tractului gastro-intestinal; mai rar neliniste motorie, caderi de tensiune si vertij. Toate reactiile adverse sunt temporare si dispar la terminarea, respectiv intreruperea tratamentului.