Prospect MUPHORAN, solutie injectabila
Detalii prospect MUPHORAN, solutie injectabila
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul MUPHORAN, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator:
- Actioneaza asupra:
Antineoplazice si imunomodulatoare - Grupa medicament:
Antineoplazice
- CARBOPLATIN SINDAN 50 mg, Liofilizat pentru solutie perfuzabila intravenos
- LANVIS, tablete
- HOLOXAN, pulbere injectabila
- ALKERAN, tablete
- HYDREA, capsule
- BLEOMYCINE, fiole
- VINBLASTIN, flacon injectabil
- TAXOL, solutie perfuzabila
- ADRIBLASTINA RD, pulbere liofilizata
- ANTIFOLAN 50 mg, liofilizat pentru solutie perfuzabila
Precautii
Produsul nu se administreaza la pacientii care au facut un tratament chimioterapic la un interval mai mic de 4 saptamani. In cazul administrarii acestui produs, numarul de plachete si granulocite trebuie sa fie acceptabil (100 000/mm3 si 2 000/mm3).
Prezentare farmaceutica
Flacon cu 208 mg fotemustina si fiola cu solvent ce contine alcool etilic 95°-3,35 ml si apa distilata pana la 4 ml. Solutia reconstituita reprezinta un volum de 4,16 ml (cutie cu 1 flacon pulbere fotemustin si 1 fiola solvent).
Actiune terapeutica
Este un produs anticanceros din familia derivatilor de nitrosouree, cu efect alkilant si carbamilant, cu activitate antitumorala. La om, dupa perfuzie i.v., cinetica de eliminare plasmatica este mono- sau biexponentiala, cu un timp de injumatatire scurt. Molecula este metabolizata complet. Se fixeaza de proteinele plasmatice in proportie de 25-30%. Trece bariera hemato-meningiana.
Mod de administrare
Solutia se prepara in momentul utilizarii prin dizolvarea pulberii de fotemustina in solutia alcoolica din fiola, care dupa calculul dozei ce urmeaza a fi injectata se dilueaza cu solutie de glucoza 5% pentru administrare in perfuzie timp de o ora. Solutia preparata trebuie sa fie utilizata ferita de lumina. Doza obisnuita este de 100 mg/m2. Monochimioterapie: (a) tratament de atac - 3 administrari consecutive la o saptamana interval, urmat de un repaus de 4-5 saptamani; (b) tratament de intretinere - o administrare la 3 saptamani. Polichimioterapie: a treia administrare a tratamentului de atac este suprimata.
Reactii adverse
La 4 -5 saptamani de la administrare apar fenomene hematotoxice: trombopenie (40,3%), leucopenie (46,3%). La 2 ore de la administrare apar: greata, voma. Mai rar: stari febrile, diaree, dureri abdominale, cresterea tranzitorie a ureei, prurit, tulburari neurologice tranzitorii (parestezii, stari de angoasa, tulburari de constienta).