Prospect PERITOL, sirop
Detalii prospect PERITOL, sirop
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul PERITOL, sirop au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Precautii
- Prezentare farmaceutica
- Mod de administrare
- Interactiuni medicamentoase
- Efecte secundare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: EGIS
- Actioneaza asupra:
Aparatul respirator - Grupa medicament:
Antihistaminice de uz sistemic
Precautii
Luand in considerare efectul sedativ caracteristic la inceputul tratamentului, este de dorit ca prima doza sa fie administrata dupa masa de seara. Se impune o atentie speciala in cazul administrarii la persoanele in varsta si la copii. La inceputul tratamentului – pentru o perioada care va fi apreciata individual - este interzisa conducerea vehiculelor si efectuarea unor operatiuni cu un risc ridicat de accidentare. Este interzisa consumarea alcoolului pe durata terapiei cu Peritol.
Prezentare farmaceutica
Sirop (100 ml continand 40 mg clorhidrat de ciproheptadina). Tablete continand 4 mg clorhidrat de ciproheptadina.
Mod de administrare
Adulti: doza de inceput uzuala este de 12 mg pe zi (3 x 1 tableta sau 3 x1 lingurita de sirop). Urticarie cronica: 6 mg pe zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x 1 lingurita de sirop). Migrena acuta: 1 tableta sau 1 lingurita de sirop. Daca persista cefaleea doza poate fi repetata dupa 30 minute dar doza totala administrata in decurs de 4-6 ore nu trebuie sa depaseasca 8 mg Pentru tratamentul de intretinere 1 tableta x 3 pe zi. Anorexie: 1 tableta x 3 pe zi sau 1 lingurita sirop x 3/zi. Copii: intre 6 luni si 1 an se va administra numai in mod exceptional 0,4 mg/kg corp/zi; intre 3 si 6 ani se vor administra 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x1 lingurita sirop); intre 7 si 14 ani se vor administra 12 mg/zi (3 x 1 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Copiii anorexici cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani pot fi tratati cu o doza de 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Doza poate fi crescuta pana la maximum 8 mg/zi.
Interactiuni medicamentoase
Precautii in cazul asocierii cu analgezice si hipnotice (se potenteaza efectul).
Efecte secundare
Somnolenta usoara si tranzitorie care de obicei nu necesita intreruperea tratamentului. Mai putin frecvent pot aparea: mucoasa bucala uscata, confuzie, ataxie, halucinatii vizuale, greata, rash cutanat, cefalee, agitatie.
Indicatii
Urticarie acuta si cronica, boala serului, rinite vasomotorii si rinite alergice, eczeme, dermatite eczematoase, dermatite de contact, neurodermite, edem angioneurotic, intepaturi de insecte, sindrom carcinoid, migrene de origine vasculara, anorexie (anorexie nervoasa, anorexie idiopatica), ca tratament adjuvant in cursul bolilor debilitante (statusuri postinfectioase, convalescenta, boli cronice, hipertireoza).