Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect RANITAL, fiole

Detalii prospect RANITAL, fiole

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul RANITAL, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

A02BA - ANTAGONISTI AI RECEPTORILOR H2

Precautii

Inainte de tratarea cu Ranital a simptomelor de ulceratii peptice trebuie exclusa prezenta neoplasmului gastric. Administrarea Ranitalului in sarcina, alaptare si la copii sub 14 ani se va face numai daca este absolut necesara.

Compozitie

Fiecare comprimat contine 150 mg, respectiv 300 mg de ranitidina sub forma de hidroclorura de ranitidina. Fiola de 2 ml contine 50 mg de ranitidina sub forma de hidroclorura de ranitidina. Fiola de 5 ml contine 50 mg ranitidina sub forma de hidroclorura de ranitidina.

Forma de prezentare

Cutii cu 20 sau 30 comprimate a 150 mg; cutii cu 10 sau 30 comprimate a 300 mg; cutii cu 5 fiole de 50 mg/2 ml; cutii cu 5 fiole de 50 mg/5 ml.

Indicatii

Ulcer gastric si duodenal (diagnosticate radiologic sau endoscopic); esofagita de reflux; sindrom Zollinger-Ellison; conditii patologice de hipersecretie; sangerari ale tractului gastrointestinal superior datorate efectului peptic al sucului gastric (tratate numai pe cale parenterala).

Contraindicatii

Nu s-au semnalat.

Dozare si administrare

Comprimate: doza uzuala zilnicĀ  este de 300 mg, administrata fie printr-un comprimat de 150 mg dimineata si unul seara, sau printr-un singur comprimat de 300 mg la culcare. Durata tratamentului este de 4 pana la 8 saptamani. In cazuri grave, cum ar fi sindromul Zollinger-Ellison, s-a practicat dozarea de pana la 6 grame pe zi, iar terapia trebuie continuata atat cat este indicat clinic. Terapia de intretinere: 1 comprimat de Ranital de 150 mg la culcare pe o perioada de 6 pana la 12 luni pentru prevenirea recidivei ulcerului.

Reactii adverse

Unii pacienti pot acuza cefalee, oboseala, constipatie, greata, iritatii cutanate, motive care, in general nu impun intreruperea tratamentului. Rareori pot aparea leucopenii, trombocitopenii, valori usor crescute ale creatininei si ale transaminazelor, dar care sunt nesemnificative din punct de vedere clinic.

RANITAL, fiole

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.