Prospect RHEUMAVEK, fiole
Detalii prospect RHEUMAVEK, fiole
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul RHEUMAVEK, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Interactiuni medicamentoase
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Faran
- Actioneaza asupra:
Sistemul musculo-scheletic - Grupa medicament:
Antireumatice specifice
Actiune terapeutica
Diclofenac sodic, substanta activa a produsului Rheumavek este un derivat al acidului fenilacetic. Are o importanta actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica datorata inhibarii sintezei prostaglandinelor si a agregarii plachetare.
Mod de administrare
Doza maxima la o administrare este de 100 mg. Doza maxima pe zi este de 150 mg impartita in 2 sau 3 doze. Doza de intretinere 75-100 mg/zi.
Interactiuni medicamentoase
Asemanator celorlalte antiinflamatoare nesteroidiene, medicamentul se cupleaza in mare masura cu proteinele plasmatice dislocand alte medicamente cu aceleasi proprietati si crescand astfel activitatea celor din urma. Scade posibilitatea evacuarii eventualilor calculi renali.
Compozitie
1 comprimat filmat enterosolubil contine: Diclofenac sodic 25 mg, Excipienti q.s. 1 fiola de 3 ml solutie injectabila contine: Diclofenac sodic 75 mg.
Forma de prezentare
Cutie cu 30 comprimate filmate enterosolubile a 25 mg diclofenac sodic. Cutie cu 5 fiole de 3 ml cu 75 mg diclofenac sodic.
Indicatii
Artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica). Artropatii degenerative ale articulatiilor periferice si ale coloanei vertebrale. Sindrom mioscheletal (periartrite, tendinite, leziuni traumatice, tenosinovite etc.). Dismenoree initiala, dureri sciatice, reumatism inflamator in faza acuta.
Contraindicatii
Bolnavilor cu ulcer digestiv sau cu antecedente de ulcer digestiv sau alte boli ale aparatului digestiv, antecedente de hemoragii acutizate. La pacientii care au fost afectati astmatic dupa administrarea aspirinei si a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, sau pacienti alergici la diclofenac sodic. Nu este indicat in timpul sarcinii si al alaptarii (siguranta folosirii medicamentului nu a fost confirmata) si la copii sub 14 ani. La pacientii carora li se administreaza alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina. La pacienti cu boala hematologica sau insuficienta hepatica sau renala grava.
Reactii adverse
Cele mai multe dispar dupa intreruperea administrarii medicamentului. Mai frecvente: La nivelul tractului digestiv: greata, durere epigastrica, senzatie de arsura la stomac, constipatie, timpanism; la nivelul sistemului nervos central: cefalee, ameteala, senzatie de oboseala; la nivelul tegumentelor: prurit, eritem. In general inapetenta, edem usor. Foarte rar: ulcer gastric, hemoragie gastrica, predispozitie hemoragica, sindrom renal, tahicardie, somnolenta, senzatie de caldura, spasme musculare, retentie de lichide, tulburari de vedere, transpiratie abundenta, sindrom Stevens-Johnson, anemie hemolitica, scaderea numarului de eritrocite si leucocite, tulburari ale activitatii hepatice.