Prospect ROMCIS, pulbere liofilizata
Detalii prospect ROMCIS, pulbere liofilizata
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ROMCIS, pulbere liofilizata au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Prezentare farmaceutica
- Actiune terapeutica
- Mod de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: Biofarm
- Actioneaza asupra:
Antineoplazice si imunomodulatoare - Grupa medicament:
Antineoplazice
- CARBOPLATIN SINDAN 50 mg, Liofilizat pentru solutie perfuzabila intravenos
- LANVIS, tablete
- HOLOXAN, pulbere injectabila
- ALKERAN, tablete
- HYDREA, capsule
- BLEOMYCINE, fiole
- VINBLASTIN, flacon injectabil
- TAXOL, solutie perfuzabila
- ADRIBLASTINA RD, pulbere liofilizata
- ANTIFOLAN 50 mg, liofilizat pentru solutie perfuzabila
Prezentare farmaceutica
Flacoane cu pulbere liofilizata continand, la 100 mg, cisplatina 5 mg, manita si clorura de sodiu (cutii cu 5 flacoane).
Actiune terapeutica
Complex anorganic de platina, actioneaza citostatic prin afectarea moleculelor de ADN.
Mod de administrare
In perfuzie intravenoasa lenta (1-6 ore), cate 60-120 mg/m2 la fiecare 3-4 saptamani; doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice (impreuna cu vinblastina, doxorubicina, bleomicina). Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii din flacon in 5 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-45 grade Celsius), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotone sau cu solutie de manitol 10%.
Indicatii
Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de vezica urinara, cancere in regiunea capului si gatului, cancer bronsic.
Contraindicatii
Boli renale, tulburari auditive, mielodepresie, alergie la cisplatina; este incompatibil cu sarcina. Nu se asociaza cu alte medicamente potential ototoxice si nefrotice (aminoglicozide, cefaloridina, furosemid etc.).
Reactii adverse
Frecvent greata si voma (uneori severe), leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia); uneori, mai ales la dozele mari, afectarea rinichiului mergand pana la insuficienta renala grava (se controleaza functia rinichiului, pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol); rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.