Prospect RUVOMINOX, solutie oftalmica
Detalii prospect RUVOMINOX, solutie oftalmica
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul RUVOMINOX, solutie oftalmica au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Interactiuni cu alte medicamente
- Indicatii terapeutice
- Sarcina si alaptare
- Mod de administrare
- Proprietati
- Forma de prezentare
- Reactii nedorite
- Precautii speciale in timpul utilizarii
- Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau operarii masinilor
- Contraindicatii
Producator: Rafarm
- Actioneaza asupra:
Organe senzitive - Grupa medicament:
Produse oftalmologice
Interactiuni cu alte medicamente
Nu a fost raportata nici una pana in prezent. Descoperirile clinice au aratat ca, daca este nevoie, Ruvominox poate fi combinat cu picaturi oftalmice care contin corticosteroizi, in care caz trebuie lasat un interval de 5 minute intre cele doua administrari.
Indicatii terapeutice
Inhibarea aparitiei sangerarilor in timpul operatiei de cataracta. Inflamatia postoperatorie in cazul operatiei de cataracta si alte operatii. Profilaxia pre- si postoperatorie impotriva aparitiei edemului cistoid al macula lutea. Starile inflamatorii neinfectate ale emisferei anterioare a ochiului (de ex. conjunctivitele cronice neinfectate). Inflamatia dupa raniri: rani profunde sau superficiale (in combinatie cu terapia curenta antimicrobiana).
Sarcina si alaptare
Nu exista experienta referitor la siguranta utilizarii picaturilor oftalmice Ruvominox in timpul sarcinii sau lactatiei. Astfel, administrarea in timpul sarcinii sau lactatiei nu este recomandata, in afara de cazul cand este strict necesar.
Mod de administrare
Adulti: Preoperator: o picatura de 5 ori in timpul ultimelor 3 ore inaintea operatiei. Postoperator: o picatura de 3 ori, incepand imediat dupa operatie, urmata de o picatura de 3-5 ori, zilnic, atat cat este necesar. Alte recomandari: o picatura de 4-5 ori zilnic, depinzand de gravitatea bolii. Copii: Nu au fost realizate studii specifice cu Ruvominox pentru copii, dar exista o experienta larga cu privire la administrarea ingredientului activ diclofenac, pe cale orala sau sub forma de supozitoare, la copii de 1 sau mai multi ani.
Proprietati
Ruvominox contine diclofenac sodium, un agent antiinflamator nesteroidian, cu proprietati antiinflamatoare si analgezice demonstrate. Inhibitia biosintezei prostaglandinelor, care a fost dovedita experimental, se considera ca joaca un rol important in mecanismul propriei activitati. Prostagladinele joaca un rol major in etiologia inflamatiei.
Reactii nedorite
In urma studiilor clinice cu Ruvominox s-au observat urmatoarele reactii nedorite: Circumstantial: Impresie slaba pana la moderata de caldura si/sau vedere tulbure, imediat dupa instilarea picaturilor oftalmice. Rar: Reactii de hipersensibilitate cu prurit sau roseata, fotosensibilitate. Reactii alergice au fost semnalate in legatura cu excipientul Cremophor-EL.
Precautii speciale in timpul utilizarii
Flaconul de Ruvominox trebuie inchis imediat dupa utilizare, iar continutul ramas trebuie folosit in termen de 1 luna de la deschiderea flaconului.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau operarii masinilor
Bolnavii care au prezentat vedere tulbure nu trebuie sa conduca autovehicule sau sa lucreze cu masini.
Contraindicatii
Bolnavii cu sensibilitate cunoscuta la diclofenac si trometamol. Ca si in cazul altor agenti antiinflamatori nesteroidieni, Ruvominox este, de asemenea, contraindicat la bolnavii la care crizele de astm, urticaria sau rinitele sunt accentuate de acidul acetilsalicilic sau alte medicamente cu activitate inhibitoare asupra sintezei prostagladinelor.