Prospect SANTADERM, unguent
Detalii prospect SANTADERM, unguent
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul SANTADERM, unguent au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Mod de administrare
- Precautii in administrare
- Interactiuni
- Compozitie
- Forma de prezentare
- Actiune farmacologica
- Indicatii
- Contraindicatii
- Reactii adverse
Producator: "Santa" N. Balanos
- Actioneaza asupra:
Preparate dermatologice - Grupa medicament:
Chimioterapice pentru aplicatii locale
Precautii in administrare
Folosirea pe timp indelungat poate avea ca rezultat dezvoltarea anumitor bacterii rezistente sau ciuperci. In cazuri mai grave ca leziuni cu suprafata mare, ulcere, arsuri sau in lavaje, probabilitatea absorbtiei sistemice creste rezultand aparitia fenomenelor nefrotoxice sau/si ototoxice.
Interactiuni
Poate mari toxicitatea aminoglicozidelor atunci cand produsul este administrat in cazuri ce favorizeaza absorbtia sistemica.
Actiune farmacologica
Experienta clinica din ultimii ani a aratat ca asocierea intre Neomicina si Bacitracina are rezultate satisfacatoare in terapia infectiilor locale. Spectrul antimicrobian al celor doua antibiotice cuprinde atat gama germenilor grampozitivi cat si a celor gramnegativi, combinatia lor nefavorizand dezvoltarea tulpinilor rezistente, fiind eficace in cazurile in care alte antibiotice au o actiune nesatisfacatoare.
Indicatii
Profilactic local postoperator, cat si in leziuni dupa chiuretarea pielii, in transplant de piele, in arsuri de gradul 1 si 2 cu suprafata redusa. Terapie locala in ulcer aton, dermatita de pozitie, ulcere de decubit, suprainfectia dermopatiilor cronice ca: eczeme, dermato-micoze, otita cronica externa. Lavaj vezical in microbiurie cu cateter definitiv.
Reactii adverse
Sensibilitate la Neomicina manifestata prin reactie alergica cu eritem local, edem, prurit si leziune cronica. Mai rar, datorita absorbtiei sistemice, pot aparea fenomene ototoxice, nefrotoxice (proteinurie, cilindrurie, azotemie), exantem dermic, cat si astenie musculara prin blocaj neuromuscular.