Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect TIORIDAZIN, drajeuri

Detalii prospect TIORIDAZIN, drajeuri

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul TIORIDAZIN, drajeuri au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

N05AC - DERIVATI DE FENOTIAZINUM CU STRUCTURA PIPERIDICA

Conditii de pastrare

La adapost de lumina, caldura si umiditate.

Posologie si mod de administrare

In clinica psihiatrica doza initiala uzuala pentru adulti este de 500 - 600 mg pe zi, care se imparte in mai multe prize. Dupa ce se realizeaza controlul fenomenelor psihotice, doza zilnica de intretinere este de 100 - 200 mg pe zi. Ca tranchilizant si anxiolitic doza zilnica este de 0,030 g la adulti si 0,001 g/kg corp la copii.

Efecte secundare

Asemanatoare cu cele ale clorpromazinei (somnolenta, xerostomie, paloare, cefalee, constipatie alternativa cu diaree, poliurie, hipertermie, tahicardie, insomnie, fotosensibilizare, eruptii cutanate, hipotensiune posturala, colorarea in purpuriu a urinei, icter de tip obstructiv, rareori discrazii sanguine, inclusiv agranulocitoza, sindroame de tip parkinsonian, crestere ponderala, amenoree, galactoree s.a.) se intalnesc mult mai rar si sunt mai atenuate dupa dozele terapeutice uzuale de Tioridazin.

Forma de prezentare

Cutii cu 50 drajeuri a 50 mg. Cutii cu 30 drajeuri a 5 mg.

Indicatii

Ca antipsihotic in: schizofrenie, manii, psihoze endo- si exogene, nevroze si psihopatii. Ca tranchilizant in: stari anxioase, stari de tensiune si agitatie, tulburari de somn, tendinta la stari depresive, tulburari psihosomatice, stari dureroase rebele la tratament obisnuit (neoplazii maligne, nevralgia trigeminala, nevralgia din zona zoster); dificultati de concentrare, tulburari ale comportamentului si somnului la copii de varsta scolara.

Actiune farmacoterapeutica

Neuroleptic fenotiazinic cu spectru larg de actiune. Tioridazin are proprietati antipsihotice in doze mari si medii si este tranchilizant in doze mici. Potenteaza actiunea analgezicelor, a hipnoticelor si antipireticelor.

Contraindicatii

Starile comatoase, in special cele generate de alcool, barbiturice, narcotice sau alte depresoare ale SNC. Nu se recomanda folosirea de Tioridazin la bolnavii cu leucopenie (eventual provocate de citostatice sau alti factori medicamentosi), cu disfunctie hepatica (sau icter in antecedente), precum si in cazurile de insuficienta sau tahiaritmie cardiaca. Preparatul se va administra cu precautie in ateroscleroza, sindroame cardiovasculare si la bolnavii cu fenomene convulsivante in antecedente.

TIORIDAZIN, drajeuri

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.