Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect ZIMOX, comprimate

Detalii prospect ZIMOX, comprimate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ZIMOX, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

N04BA - DOPA SI DERIVATI

Actiune terapeutica

Zimox este o combinatie de carbidopa (aminoacid inhibitor al decarboxilazei) si levodopa (un percursor metabolic al dopaminei) pentru tratamentul bolii Parkinson. Levodopa amelioreaza simptomele bolii Parkinson, mai ales pentru ca este decarboxilat la dopamina in creier. Carbidopa, care nu trece bariera hemato-encefalica, inhiba decarboxilarea extracerebrala a levodopa, permitand decarboxilarea partiala a acesteia, care permite transferul unei cantitati mai mari catre creier. O doza mica descreste sau elimina, de multe ori, efectele nedorite, dintre care cateva sunt atribuite dopaminei, care se formeaza in tesuturile extracerebrale. Cand se administreaza urmarind instructiunile, Zimox creste in general raspunsul terapeutic, in comparatie cu levodopa singura. Zimox asigura efectiv nivele terapeutice de levodopa in plasma, in doza cu aproximativ 80% mai scazuta decat cea necesara de levodopa singura.

Mod de administrare

Initial 1 comprimat Zimox de 3-4 ori pe zi. Se creste progresiv, in functie de raspunsul la tratament. Se mentine doza de 750-1.500 mg levodopa zilnic, in doze divizate dupa mese.

Interactiuni medicamentoase

Metoclopramidul creste nivelele sanguine ale medicamentului. Clordiazepoxidul si diazepamul uneori antagonizeaza cu acesta. Piridoxina antagonizeaza cu medicamentul, ceea ce nu se intampla cand sunt administrate impreuna in prezenta inhibitorilor decarboxilazei.

Compozitie

1 comprimat contine: Carbidopa 25 mg. Levodopa 250 mg. Excipienti q.s.

Forma de prezentare

Cutii cu 30 comprimate a 25 mg carbidopa si 250 mg levodopa.

Indicatii

Boala Parkinson.

Contraindicatii

Glaucom cu unghi inchis, boli cardiace severe, psihoze, melanom malign, hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Reactii adverse

Idei paranoide, incidente psihotice, depresie, greata, hipotensiune ortostatica, anorexie, varsaturi, somnolenta, ataxie, anxietate, stress, sialoree, disfagie, dureri epigastrice, incontinenta urinara, urini inchise la culoare, cefalee, aritmie, poliurie, dificultati la urinare, hiperkinezie, Incepand cu doze mici si crescand progresiv doza, se pot evita aceste efecte secundare.

ZIMOX, comprimate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.